GINOP-6.1.3- 17-2018-00032

GINOP-6.1.3- 17-2018-00032 Idegen nyelvi készségek fejlesztése a Szerencsi Szakképzési Centrum szervezésében

 

A KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Szerencsi Szakképzési Centrum
A PROJEKT CÍME: Idegen nyelvi készségek fejlesztése a Szerencsi Szakképzési Centrum szervezésében
A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 105 420 107 Ft

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2021.08.29.
A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-6.1.3-17-2018-00032

A Szerencsi Szakképzési Centrum Európai Uniós pályázatból valósítja meg működési területén nyelvi készségfejlesztő programjait. A pályázaton elnyert támogatási összeg 105 420 107.-Ft, a támogatási intenzitás mértéke 100%. 

A pályázat célja, hogy minél több, 16-65 éves embert vonjunk be az idegen nyelvi képzésbe, melyet angol és német nyelven indítunk több szinten (A1, A2, B1, B2), egészen a kezdőtől a nyelvvizsgára felkészítésig.

Az idegen nyelvi készségek fejlesztése mind az egyén fejlődése, mind munkaerő-piaci szempontból kiemelt jelentőségű. Az elmúlt évtizedekben a többnyelvűség felértékelődött, jelentősége nőtt a fiatal és felnőtt korosztály életében is.

A projekt beadását előzetes igényfelmérés alapozta meg, ezzel támpontot kaptunk arra vonatkozóan, mennyien érdeklődnek az ingyenes 120 órás tanfolyam iránt, illetve mely városokban, településeken nagyobb az érdeklődés.

A képzéseket Szerencsen, Tokajban, Sátoraljaújhelyen, Encsen, Tiszaújvárosban, továbbá Szikszón és vonzáskörzetükben és Sárospatakon tervezzük.

A képzések ütemezése igazodik a mind a tanulók, mind a felnőttek igényeihez és lehetőségeihez, hiszen intenzitását tekintve többféle kurzusból választhatnak (hét közbeni, hétvégi és intenzív nyári nyelvtanfolyamok indulnak).

Az idegen nyelvi képzések célja, hogy a jelentkezők nyelvtudása magasabb szintre lépjen, írásbeli és szóbeli kommunikációjuk fejlődjön, hozzásegítse a tanulókat ahhoz, hogy nemzetközi iskolai projektekben vegyenek részt, a felsőoktatásban végzetteket ahhoz, hogy nyelvvizsgát tegyenek és kézhez kaphassák a diplomájukat.

Célunk, hogy az idegen nyelvi képzésbe hátrányos helyzetű fiatalok és felnőttek is minél nagyobb számban bekapcsolódjanak.

A projektbe 710 főt kívánunk bevonni. A képzés a résztvevők számára ingyenes, beleértve a tankönyvet és az elektronikus tananyagot is.

A jelentkezéshez és a bementi tudásszint méréséhez elektronikus felületet hoztunk létre, a regisztráció után rögtön meg lehet írni a nyelvi tesztet, mely azonnal értékel, segítve ezzel a képzésre jelentkezőt, milyen szintű csoportba érdemes a nyelvi képzést elkezdeni, folytatni. A képzés során modulzáró vizsgák eredményei mutatják az előrehaladást. A képzés a sikeres záróvizsga után tanúsítvánnyal zárul. 

 A képzésekről a Szerencsi Szakképzési Centrum honlapján találnak az érdeklődők bővebb felvilágosítást.


Tovább az ingyenes nyelvi képzések oldalára:


Belépés