Gyárlátogatáson a diákok

Prügy, Taktaharkány, Taktakenéz és Megyaszó települések általános iskolás diákjai tettek látogatást a Nestlé Hungária Kft. szerencsi gyárában január végén a Szerencsi Szakképzési Centrum és a Szerencsi Tankerületi Központ együttműködésének köszönhetően.

Ezeken a településeken az elmúlt hetekben a Centrumhoz tartozó középiskolák igazgatói pályaorientációs szülői értekezleteket is tartottak, ismertették az újonnan induló képzéseket.

A gyárlátogatásra a Szerencsi Tankerületi Központ autóbusza szállította a közel 30 diákot és tanáraikat. A bejárás során az iskolások közelebbről is megismerkedtek az édesiparral és betekinthettek a különféle szakmák rejtelmeibe. A tanulók figyelemmel hallgatták a szigorú biztonsági rendszerről szóló tájékoztatást és érdeklődéssel vettek részt az üzemlátogatáson. A programon jelen volt Rubi Zsoltné kancellár és Bukta Márta főigazgató, valamint Szabó Árpád tankerületi igazgató. A gyárlátogatás végén a Szerencsi Szakképzési Centrum megvendégelte a résztvevőket. A tervek szerint a jövőben is szeretnének hasonló pályaorientációs programokat szervezni a két köznevelési intézmény közös összefogásával.