Utazás Olaszországba!

A Szerencsi Szakképzési Centrum Műszaki és Szolgáltatási Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Erasmus pályázatot nyert, melynek eredményeképp tizenkét fodrász diák és két kísérőtanár három hetet tölthetett el Olaszországban.
A résztvevők 2019. szeptember 22-én hajnalban indultak el Faenza városába. Egy hotelben volt a szállásuk, innen minden nap önállóan jártak gyakorlatra. A tanulók más-más oktatóhelyeken töltötték a szakmai gyakorlatot, ezért a tájékozódó-képességükre és a nyelvtudásukra támaszkodva oldották meg a mindennapi feladatokat. A program keretében kaptak költőpénzt is, amiből ügyesen kellett gazdálkodniuk, hiszen a mosást, a főzést és a vásárlást is önállóan intézték. A kint tartózkodás alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek mind a nyelvtanulás terén, mind szakmai szempontból. Egy napot tölthettek el Riminiben, a tengerparton és városlátogatáson vehettek részt Firenzében. Hatalmas lehetőség volt ez a gyerekeknek, akiket a végén Europass bizonyítvánnyal jutalmaztak. A program megkezdése előtt és után nyelvi tesztet töltöttek ki, felmérve ezzel is angol nyelvtudásukat. A „Faenza team” annyira jól érezte magát a küldetés során, hogy sokan közülük még maradni szerettek volna. Hazatérést követően a diákok és pedagógusok kedvcsinálóként bemutatót tartottak az iskolában az újabb csapatnak.
Résztvevő diákok: Farkas Ágnes, Dókus Bianka, Filecskó Georgina, Ádám Patrícia, Molnár Kíra, Fodor Judit, Fodor Ildikó, Vass Zsanett, Horváth Niki, Pisák Erik, Vajtó Beatrix, Vadász Veronika Kísérőtanárok: Fábián Katalin, Kormos Zsuzsanna